Söndag

Idag har jag gjort mycket! Dagen började med att åka till Kvantum med mamma för att panta 6 papperskassar med flaskor och burkar, sedan fick jag hjälpa mamma att handla.. När jag kom hem diskade jag i min lägenhet (och det behövdes). Har också varit ute riktigt länge idag, och tagit massor av kort, så nu ska det verkligen bli ett foto-inlägg ;)


Dagens modebild


Solen tittade fram!

Vi håller också på att fixa taket här hemma.. Så varje morgon väcks man av någon som slår i spikar, eller drar ur spikar. Det kan såklart vara något annat de gör också, men högt låter det iallafall! Så här kan det se ut när Grabbarna Grus (Pappa, "Farbror" Magnus, Farbror Mattias och Tomi) funderar över hur de kan fixa vårt skeva tak:


Jag och Pernilla passade också på att hoppa lite studsmatta när vädret var såpass varmt, det var verkligen vårigt i luften. Pernilla slog volter och jag bara hoppade och försökte se bra ut :P





Och självklart ramlade jag! :P


Man blir trött av att hoppa studsmatta! :P

Jag hittade också en ny naturruta.. Jag hade valt en, men eftersom det enda som skulle förändras där under de 5 veckorna man skall ta kort, är hur mycket kottar ekorren ätit, så valde jag en ny! Tyvärr missade jag snön, så blir en mindre förändring, men fördelen med den nya rutan är att jag kan dokumentera hur blåklockorna växer ;)


Igår kväll var Kristin hemma hos mig för lite filmkväll (men utan filmer :P ) Tomi var iväg till Trollhättan för att träffa någon gammal lumpenkompis, så jag var gräsänka. Det var rätt skönt att bara ha en hemmakväll, med lite popcorn och grönsaksdipp :) Tände också mina fina stearinljus jag fick i födelsedagspresent under Earth Hour (eller vad det heter), jag släckte alltså alla lampor, bara tvn var på :)

Nu ska jag ut i vårvädret igen, får se vad jag hittar på.. Det blir nog att övervaka Tomi, så han inte ramlar ner från ställningen..

Puss och kram

USB-minne

NU har jag äntligen köpt mitt USB-minne, med 16gb ;) Har också gjort en säkerhetskopia på alla mina foton som jag hade på min datorn, och lagt in på minnet, så nu har jag en massa kort att lägga upp ;) Kommer såklart inte lägga upp alla, men har iaf möjlighet att visa upp en del av de få kort jag har ;)

Kommer att börja med min fina lilla naturruta som jag fotade idag. Till denna kurs är man tvungen att ha en naturruta som man ska dokumentera under minst 5 gånger under kursen, tog mitt första kort idag. Men det är bättre än inget :)

.... Tittade igenom USB-minnet, och hade såklart glömt att lägga in bilderna från naturrutan! :( Men men, för att kompensera dessa intressanta bilder, bjuder jag på en bild från mitt släktkalas, där jag står och posar ;)



Hittade också en bild från kalaset på pappas söta kusinbarn Melvin :)


Min älskling var också där :)


Hittade också en söt gammal mobilbild från min student :)


Avslutar med en bild på solen, som gärna skulle få titta fram lite mer och värma upp allting ;)


Ja, blev några bilder iallafall! Ska försöka att få roligare inlägg, med bilder och videoklipp :) och på tal om videoklipp, här kommer ett som ingen kommer förstå om man inte har läst boken "När jag hör din röst" (New Moon), men jag lägger ut det ändå, för jag älskar detta klipp! Men eftersom jag varnade er, behöver ni inte se på klippet om ni inte vill ;) Det är också ett sätt för mig att visa för Kristin att jag lärde mig något när hon förklarade för mig hur man lägger ut videoklipp :)



Puss och kram

Våfflor och huvudvärk

Idag är det som sagt våffeldagen, och jag har faktiskt ätit våfflor :P Har vart hemma hos Kristin hela dagen, med lite plugg, mycket Wii och prat, och en del godis och cola :P En välbehövd slappardag, behöver sådana mer och mer nu känner jag :P Men när jag kom hem, var middagen framdukad, och det var bara att hugga in på våfflorna :P

Nu sitter jag här med en riktigt jobbig huvudvärk :S Ska försöka lägga mig tidigt idag, men känner jag mig själv rätt, så kommer det inte bli så.. Det kommer nog bli tv, mp3-bok eller "Så länge vi båda andas" heeela kvällen. Som det brukar bli :P

Imorgon är det också skola..Jag vet inte om jag kommer orka, men jag vet att jag måste, eftersom man annars måste arbeta med vissa frågor själv hemma.. Då är det lättare att diskutera dessa med studiegruppen :)

Jag känner också att min blogg är rätt så tråkig med mycket text och i princip inga bilder.. Men detta beror på att alla mina bilder ligger på en annan dator, och jag orkar aldrig flytta över dessa på ett USB-minne som jag kan växla mellan de båda datorerna.. Men funderar på att åka ut till torp imorgon för att köpa ett 16gb minne från kjell och company, då kan jag lägga in alla bilder där, och förhoppningsvis (lovar inget) kan jag försöka lägga ut mer bilder då :)

Puss och kram

Helgen, bussar, skolan och skor

Jag har inte gjort något i helgen. Eller såklart jag har gjort saker, men inga speciellt roliga. Det var bara i fredags som det var roligt, träffade då en gammal kompis från gymnasiet för lite fika, samt shopping på systemet ;) Hela lördagen och söndagen bestod av jobb.. Var riktigt segt då och då, men det är så det är. Det ger pengar iallafall..

Och bussar ja.. vill helst inte ta upp detta, för känner mig så dum :P För de som inte känner mig, jag har i princip alltid kunnat kolla rätt när en buss går, jag brukar alltså aldrig kolla fel i tidtabellen.. Men det gjorde jag i går. Bussarna till Trollhättan gick 10.55. 11.55 och 12.55. Jag började 13.15 ska också tilläggas. Jag tänkte först ta den bussen som gick 10.55, men för att slippa sitta och vänta i skolan i ca 1,5 h så körde farfar in mig till Kampenhof, så jag kunde ta 12.25 bussen.. Men det jag märkte när jag satte mig på hållplatsen att bussen inte gick när jag trodde att den skulle göra det.. Så det var bara att skicka ett sms till Anja och be henne anteckna om det var något viktigt, samt säga att jag var sjuk och sedan åka hem igen.. Bad farfar om ursäkt, kände mig verkligen jättedum :S Men men, det är sånt som händer..

Har också varit i skolan idag, iallafall en liten stund.. Föreläsningen var så tråkig att jag och Kristin gick i pausen.. Vi gick ner till Oden och kollade lite på kläder och skor samt tog en fika :) och skor ja.. Jag, en rätt färglös tjej/kvinna som brukar ha vitt, svart, grått.. såklart har jag färg ibland, men oftast inte något extremt utstickande, jag köpte... håll i er..... RÖDA skor! Låter kanske inte så speciellt, men för mig är det speciellt, har alltid haft svarta eller vita skor :P (förutom när jag var liten, men det räknas inte :P ) Kommer nog att köpa likadana i vitt också, men det är bara för att de var bekväma samt snygga :) och de passar till fler kläder också :P

Skickade in min examinationsuppgift förut också, hoppas verkligen jag slipper komplettera, men tror tyvärr att jag kommer att vara tvungen att göra det :S Imorgon blir det också lugnt, ska hem till Kristin och bara slappa.. Och så kommer nog Mickis dit efter jobbet också, hörde att du skulle prova klänningar..? ;) Vi saknade dig i skolan idag, M!


Puss och kram

Bloglovin

I väntan på mitt långa inlägg om helgen, bussar och skolan,  Följ min blogg med bloglovin!

Puss och kram

Hemma igen!

Är hemma igen med en fungerande dator! ;) Men hinner inte berätta om min såå roliga helg nu, för ska snart börja göra mig i ordning för att gå ut till bussen :) Men jag lovar att det kommer en roligare uppdatering de närmsta dagarna! :)

Puss och kram

Ingen uppdatering

Såg precis Ks kommentar från föregående inlägg. kommer inte artt uppdatera i helgen, både pga jobb hela dagarna samt att Ts tangenter ej funkar, använder just nu skärmtangentbordet. drför kan det bli fel hr och där. Hörs efter helgen!

Puss och kram

Lekseminarium

Som rubriken säger har vi haft lekseminarium idag.. Det gick väl hyfsat, vi i "Team Upphärad" gjorde en helt ok redovisning, och jag lämnade in det man skulle, så förhoppningvis blir man godkänd :) Har precis skickat in min VFU-reflektion också.. Hoppas verkligen inte det blir för mycket sågningar, men tyvärr tror jag att det blir det.. :(

Imorgon blir det lugnt, ska bara läsa igenom Kristins text och ge respons på den, sedan är jag klar med pluggandet... Som tur är kommer pluggandet ske hemma hos K, då kan jag förklara för henne redan då vad jag menar om jag hittar något "fel" ;)

Det är också en stor dag för Anja imorgon, jag håller tummarna och hoppas att allt går bra!


Puss och kram

Färdig!

Tänkte bara skryta lite och säga att jag är färdig med pluggandet ;) Ingen av texterna är speciellt bra, men orkar inte bry mig. Men lekseminariumet är helt klart godkänt för att lämnas in och har redan sagt till Lisa att såga mig rejält på VFU-reflektionen, så jag kan ändra allt som kommer att behöva ändras ;) Det är det som är fördelen, alla ska få respons av någon annan i gruppen, sen ska det inte vara inskickat förrän på tisdag nästa vecka, så man har tid att ändra :) Och ändra kommer jag att behöva göra :P

Nu till något helt annat :P Det är nog inte så många som vet att jag är en Twilight fantast, men tror det är några som är medvetna om detta faktum :P Jag har alla fyra böcker, som jag sträckläste efter jag köpt dem, och nu har jag börjat läsa hela serien igen. och jag sträckläser verkligen, började med "om jag kunde drömma" igår kväll vid 22 tiden, fick tvinga mig att lägga ifrån mig boken vid 00.45 :P Sen läste jag ut den imorse, så har redan börjat på "När jag hör din röst". Jag rekommenderar verkligen alla böcker i den serien! Det kan kännas lite som en mer ungdomsserie, men är man som mig, en romatisk vampyrfantast, så kommer man gilla böckerna ;) Jag gillade verkligen filmen också,. tyvärr hade de utelämnat en del från boken, men det är inte så konstigt, det är svårt att få med allting. Men nu till det roliga (iallafall för mig :P ): har förhandsbokat filmen som släpps den 29/4 så kommer få hem den i brevlådan :D Så den som vill kan komma och kolla på film hos mig i slutet av april ;) Ja, blev väldigt mycket Twilight här nu, men ni får ta det, ingen som har tvingat er att läsa ;) Jag har alltid älskar vampyrfilmer, ända sedan jag var liten. Jag hade min period då jag såg Queen of the damned minst en gång i veckan.. När jag tittar på den nu märks det verkligen att det är lite B-film, men kan fortfarande titta på den någon gång ibland, bara för gamla minnen :P Har också alltid älskat romantiska filmer och böcker, speciellt de som är lite annorlunda, jag är nog en typisk fisk (stjärntecken) :P Så Twilight är en perfekt kombination för mig, både romantik, vampyrer och en lite speciell bok/film.

Var inte meningen med ett såpass långt (för att vara mig) inlägg, men känner inspirationen flöda.. Att det bara råkade bli ett långt inlägg om hur konstig jag är var inte meningen, men men, nu känner ni till iallafall en sida av mig :P Sedan vet jag ju inte hur många det är som läser min blogg, det kanske bara är tre, fyra stycken, men det gör inte så mycket.. Nu vet iallafall ni som läser hur jag är som person :P

Jag känner mig också på väldigt bra humör idag. Jag tror det beror på att jag blev klar tidigare än väntat med allt plugg, men jag tror också det beror lite på att jag ska till skolan imorgon. Själva seminariumet ser jag inte fram emot, men det ska bli kul att träffa alla igen, både i Team Uddevalla och i "Team Upphärad" ;) För att sammanfatta det hela; idag känner jag mig lycklig. Visst, jag har fortfarande en massa jag måste ta tag i här hemma, till exempel städning, jag är en fattig student, jag har mensvärk och så vidare. Men ändå..Jag är lycklig idag :) Har en bra familj (Har inte bråkat med dem på länge :P ) har riktigt goa kompisar och så har jag min underbara Tomi :) Så jag känner mig just nu har jag inte känt mig på länge, jag önskar att alla mina vänner får känna som jag känner just nu snart :)

Ja, blev som sagt ett väldigt långt inlägg. Hoppas bara ni orkat läsa hela, och inte tyckt det varit för ointressant att läsa om :) Jag skulle lätt kunna skriva ännu mer just nu, jag är verkligen inne i ett flow när det gäller att bara skriva av mig (tänk om jag hade haft det så här igår, då hade jag hunnit klart allt redan igår kväll). Har ju verkligen skrivit av mig idag.. och nu måste jag försöka sluta, men det blir inte lätt :P Just nu förstår jag hur storbloggarna klarar av att uppdatera så ofta, annars brukar jag inte förstå hur de orkar... Men NU ska jag sluta :P

Puss och kram




Plugg, plugg och plugg

Har inte orkat uppdatera så mycket eftersom hela helgen har gått åt att plugga. Har en stor VFU-reflektion och ett lekseminarium att se fram emot.. Men som tur är börjar jag se ljuset av tunneln =) Har bara lite kvar av leksemineriumet, och inte så jättemycket kvar av reflektionen. Det bästa är också att reflektionen bara ska vara klar till 90% tills på onsdag, så är den inte perfekt så gör det ingenting =)

I fredags hade jag också släktkalas här hemma.. Kom en massa folk, så blev en hel del pengar i present + lite presentkort :) Men det var uppskattat, känner mig inte så rik just nu precis, börjar verkligen känna av att jag är fattig student :P Kommer lägga ut bilder från kalaset när jag har lagt in dem på datorn, men sånt orkar jag inte med idag.. Tänkte bara skriva ett litet kort inlägg så ni vet att jag lever :P

Puss och kram

Utmanad av Mickis

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du: Therese

2. Ett ord på fyra bokstäver: Takt

3. Flicknamn: Tea

4. Pojknamn: Thore 

5. Yrke: Trädgårdsmästare

6. Färg: Turkos

7. Klädesplagg: Trosor

8. Mat: Tacos

9. Sak i badrummet:  Tvål

10. Plats/stad: Tanum

11. En orsak att vara sen: Trafikstockning

12. Något man skriker: Tomi!

13. Film: The fellowship of the ring

14. Något man dricker: The

15. Band: Thorleifs

16. Djur: Tiger

17. Gatunamn: Tureborgsvägen

18. Bil: Toyota

19. Sång: Thank you for the music (ABBA)

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Tango

Jag utmanar: Klara och Emelie

Måndag

Ja, jag vet att jag inte har uppdaterat på länge, men inspirationen har ännu inte infunnit sig.. Men ni får ta det som det är, har aldrig påstått att jag är en bra bloggare!

Idag har jag varit på VFUn, slutade tidigt som är rätt skönt, komma hem innan klockan 17! Måste också berätta en rolig sak som hände, det finns en flicka, vi kan kalla henne Anna som är ca 2,5 år gammal.. Hon stod idag och virade in sig i en gardin vi har hängande i en dörröppning på förskolan. Jag sa till henne att sluta. Hennes motkommentar på det var: "Och vad är problemet?" Jag förklarade då att gardinen går sönder om man gör så.. Låter kanske inte roligt när man bara läser om det, men jag lovar, det var roligt! :)

I helgen har jag bara tagit det lugnt, fredagen var bara hemma framför tvn med mina föräldrar. Lördagen spenderades med M och K, blev lite mysmiddag med hemmagjord pizza (med mer fyllning än deg) och med maaassa godis. Blev också en halv film, vi såg aldrig klart den för den var så dålig! Men tack för en mysig kväll tjejer :)

Snart börjar skolan igen, bara en vecka kvar på VFUn. Lite blandade känslor, hade gärna varit kvar på förskolan, men saknar det ibland slappa schemat i skolan, bara kunna flumma loss. Men jag vet ju, när man kommer tillbaka till skolan, det är då det är dags att ta tag i sitt liv igen. Jag känner inte riktigt just nu att jag har den motivationen. Till exempel har jag inte alls börjat med min examinationsuppgift, eller lekseminariumsuppgiften vi ska göra.. Hade tänkt att börja idag, men får se hur mycket man orkar. Men som tur är blir jag gräsänka på från och med lördag morgon/förmiddag, då har jag på både lördag och söndag CHANS till att plugga (har aldrig sagt att jag verkligen kommer att göra det :P)

Är också sugen på klippning snart, som Kristin skrev i sin blogg :P Känner att jag har så tråkigt hår just nu, vill förnya det lite :P Det är också riktigt slitet, har inte klippt det sedan december :S Låter kanske inte som så länge sedan, men brukar klippa det var 8e vecka, så då blir det ett tag sedan!

Nej, nu ska jag (återigen) försöka ta tag i mitt liv och börja plugga! Har ett mål idag, och det är att skriva ner alla mina aktiviteter jag har gjort på förskolan, så jag bara kan koppla dem till litteraturen sen, och analysera reslutatet :) Iallafall ett steg på vägen ;)

Men först lite hjälp, vilken hårfärg passar jag bäst i?

Blond?


Eller rödbrunt?


Alla kommentarer godtages ;)

Puss och kram

Göteborg

Ja, får väl vara lika duktig som Kristin och lägga upp lite bilder från Göteborg :) Dagen var planerad: Shopping, Bamboo, Ishockey, lite party :)


Så fort Kristin och Robin hade kommit ner till GBG lämnade vi killarna, och åkte ner och shoppade :P


Blev bland annat shopping på Lagerhaus, en liten present blev det ;)


Eftersom killarna var sena ner till restaurangen, blev vi sittandes i en busskur i ca 30 min, när vi hade kunnat shoppa under den tiden


Kristin såg en rolig gubbe med en rolig hatt ;)


Bamboo!


Vi tog ett varv runt huset medans vi väntade på killarna


Porr-Buddha! :P


På väg till Scandinavium efter middagen gick vi förbi där Anja åt när vi var i Göteborg ;)


Frölunda match!


Alla såg verkligen roade ut av matchen ;)


Kristin posar i Tomis säng ;)

Matchen slutade sedan 5-3 till Frölunda, var riktigt kul att se dem vinna över Tomis Djurgården ;) Men det stör mig att jag inte spelade på matchen, för innan jag hade jag sagt att jag trodde den skulle sluta 5-3 till Frölunda, men dum som jag var spelade jag aldrig.. Men men, det är ju sånt som händer.. :P

Idag har jag inte gjort så mycket, var på praktiken fram till kl 12, åkte sedan hem.. Och det behövdes, var sjuk måndag-tisdag, och nu är jag redigt förkyld, så känner mig inte riktigt helt 100 :S Men men, jag var närvarande iallafall, bara det är viktigt :P Satt även och pysslade hemma, ska göra lite matematiska uppgifter som en av aktiviteterna man skall göra under denna VFU-perioden.. Och snart ska jag lägga mig och läsa lite kurslitteratur.. Har ingen lust med det, men tyvärr måste jag, måste vara klart tills nästa vecka. Nästa kurs MÅSTE jag börja läsa i tid, annars blir man så stressad som jag är just nu.. Och som jag har skrivit tidigare,  ju mer stressad jag blir, desto mindre gör jag..

Puss och Kram

RSS 2.0